onsdag 26 februari 2014

I Rötmyrens mörker

Under år 2013 släppte de excellenta herrarna bakom namnet Fria Ligan nyheten att de köpt rättigheterna till namnet Mutant och att de under våren 2014 ämnade släppa Mutant År Noll.
   Som gammal Mutant-gamer blev jag eld och lågor och kunde knappt vänta till spelet släpptes. 
   Det hela blev ännu bättre när Fria Ligan bestämde sig för att delvis finansiera projektet med hjälp av crowdfunding. Målet var att dra in 10.000 kronor. Slutsumman som drogs in var 94.451 kronor. Succé!
   Som ett sätt att få mer folk att haka på crowdfundingen har man så kallade stretch goals (finns det svenska termer för allt detta? Delmål?). Några av dessa stretch goals var i Mutants fall att Anders Fager skulle skriva tre noveller inspirerad av Mutant år Noll. I Rötmyrens mörker är den första av dessa tre.
   Margit Mo Diesel vill hemskt gärna vara en zonstrykare och för att bevisa att hon är en ytterst kapabel sådan, har hon begett sig in i Rötmyrens tunnel. Problemet är att hon tappat både riktning lykta och vapen efter det att hon blivit attackerad av en best. Ensam i ett kolsvart mörker är hon tvungen att bestämma sig. Hem för att jobba vid karpkaren eller söka sig vidare in i tunneln?
   Den värld Anders Fager målar upp i novellen I Rötmyrens mörker är precis så nattsvart och hård som jag vill att en postapokalyptisk värld ska vara. Här finns det ingen plats för snedsteg och livets glädjeämnen är få.
   Vill du läsa Anders Fagers novell går den att ladda ner i mängder av format här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar